Tällä hetkellä ei kauheasti vapaa-aikaa jää sivujen päivitykseen. B-pennut täyttivät viime viikonloppuna 7 viikkoa. Ulkona käydään jo säännöllisesti tarpeilla. Siellä on myös mukava leikkiä ja juoksennella. Olemme käyneet autoajelulla ja kaikki pennut pienen alkuhämmennyksen jälkeen kävivät nukkumaan.

Nuttu-äiti imettää vielä muutaman kerran päivässä lapsosiaan ja opettaa muutenkin paljon asioita koko ajan. Jos leikki äityy kovaksi tappeluksi, erottelee äiti nätisti riitapukarit. Nuttu myös leikittää pentujaan. Samaten äiti opettaa muuta koirankieltä. Joskus äidin kupista saa syödä ja toisinaan äiti taas sanoo, että nenät pois kupista. Samaten äiti häätää lapsoset maitobaarista välillä. Hyvin pennut tottelevat pieniä eleitä ja ilmeitä. On hienoa nähdä, miten pennut kehittyvät sosiaalisissa taidoissaan.

Ketteryyskin on lisääntynyt ja aika kovaa vauhtia jo mennään. Yöt nukutaan hyvin. Kun viimeinen ruoka syödään noin iltayhdeksältä ja hetki riehutaan, niin uni maistuu aamuseitsemään. Vaikka työmäärä on valtava ja vie ihan koko päivän, on tämä kaikki sen arvoista!

 

autossa

 

 

 

Tässä vapaana olevat pennut tästä pentueesta:

"Skele"

 

"Lamu" kuva: Marja Lainepää

 

"Viivi" kuva: Marja Lainepää

 

"Mara" kuva: Marja Lainepää

 

"Tomppa" kuva: Marja Lainepää

C-pennut täyttivät 6 viikkoa ja ovat vielä Liinu-äidin hellässä huomassa. Samaten siellä Liinu opettaa pentujaan ja leikittää niitä. Torstaina molemmat porukat mikrosirutetaan, joten Liinun pennut tulevat silloin ensi vierailulle tänne. Kovaa kiirettä ei vieroituksen kanssa ole pidetty, kun pennut saavat vielä emältään hoidon ja leikin lisäksi maitoa. Tässä kohtaa on pakko kiittää Jenniä ja Rikua, jotka ajattelevat asioista samalla lailla kuin minä ja koirien hyvinvointi on asetettu kaiken muun edelle. Vaikka heillä on kovasti kiirettä lehmien ja hevosten sekä navetan laajennuksen ja pienen pojan kanssa, on hoito ollut ensiluokkaista ja minä olen saanut luuhata nurkissa aina halutessani. Hienoa, kun tällainen sijoituskoti on olemassa.

 

Tässä pentueessa vapaana vielä yksi uros ja yksi narttu

narttu

 

uros

 

Kukaan ei saa minua vakuutetuksi siitä, että 7 viikkoa on oikea luovutusikä tai että pennut voidaan vieroittaa emästään viisiviikkoisena. Tämä on kuitenkin ihan yleinen käytäntö vielä täällä Suomessa.